van-den-langemheen-fysiotherapie-manuele-therapie schouder pijn klachten

Manuele Therapie

Manuele Therapie is een verbijzondering van de fysiotherapie. De manueeltherapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De manueeltherapeut heeft specifieke kennis en vaardigheden om klachten aan het houdings- bewegingsapparaat te verhelpen.

Schouderproblematiek

Er bestaat een grote diversiteit aan schouderklachten. Het stellen van een juiste diagnose is van groot belang.Voor vragen daarover kunt u bij mij terecht.

Een juiste diagnose van een schouderklacht of specifieke schouderpijn is van groot belang. Hierdoor kunnen we voor u een specifiek behandelplan opstellen, zodat we gericht aan uw herstel kunnen werken.

Mijn intensieve samenwerking met een schouderorthopeed speelt hierbij een grote rol.
Voor meer informatie over specifieke schouderklachten verwijs ik u door naar de pagina’s hieronder en de site van Dr. M.P.J. van der List schouderorthopeed in de Bergmankliniek te Naarden.

Vragen?
Via het formulier of telefonisch kunt informeren hoe ik u verder kan helpen.

frozen shoulder van-den-langemheen-fysiotherapie-manuele-therapie

Dry Needling

dry needling van-den-langemheen-fysiotherapie-manuele-therapie

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen (Myofasciale Triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam gezet die daar enige tijd blijven zitten om de energiebalans te herstellen. Bij Dry Needling wordt een naald gebruikt waarmee kortdurend de spier wordt behandeld om uw pijnklachten en beweeglijkheid te verbeteren. Voor de informatie folder klik hier.

Echografie

Met echografie of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat de pezen, spieren, banden, gewrichten en slijmbeursen in beeld gebracht kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde aandoeningen beter te diagnosticeren wat ten gunste komt van een behandelplan op maat voor u. Met name voor schouderproblematiek geeft dit aanvullende informatie voor diagnostiek.

schouder echo frozen shoulder van-den-langemheen-fysiotherapie-manuele-therapie
Contact ons

Informatie? Stuur een e-mail en we reageren zo spoedig mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt